The Lagom Group

Nederland kent naar schatting 386.000 mensen met een IQ hoger dan 130. Ruim een derde hiervan zit thuis op de bank en heeft geen toegang tot de arbeidsmarkt. Vaak omdat zij al dan niet vanuit hun autistische achtergrond, hoogbegaafdheid of hooggevoeligheid niet mee kunnen komen in de huidige maatschappij. Voor hen is het blijkbaar lastig om in het bedrijfsleven een geschikte werkplek te vinden. Sommigen vinden werk, dat echter ver onder hun intelligentie niveau ligt. 

In de huidige krapte op de arbeidsmarkt wordt deze groep talenten veelal benaderd vanuit een eenzijdige aanpak. Een aanpak die meestal is gebaseerd op een universeel beeld over autisme, hoogbegaafdheid of hooggevoeligheid. Deze mensen verlangen naar een breder bereik aan mogelijkheden om hun talenten en denkvermogen in te zetten. Zij willen zich graag verder ontwikkelen en bijdragen aan de maatschappij. Ook zij willen erkend worden voor datgene dat zij kunnen leveren.

The Lagom Group vindt het zonde dat dit potentieel aan denkkracht niet beschikbaar is voor de maatschappij en een menselijk drama voor de betrokkene. Daarom wil The Lagom Group voor een selectie van deze talenten een eigen plek creëren. Waar ze werk vinden dat stabiliteit en zingeving geeft en nuttig is voor de maatschappij. 

Lagom creëert een eigen werkplek, waar ze een soort familiegevoel ervaren, waar ze zichzelf kunnen zijn en elkaar ondersteunen. 

Daarbij kunnen ze gezamenlijk groeien naar zinvol werk. Werk dat stabiliteit en zingeving geeft in het leven van de talent en daarnaast nut heeft voor de maatschappij. Doordat deze talenten hun eigenwaarde hervinden, zal het leven voor henzelf prettiger zijn. 

Daarnaast ziet The Lagom Group graag dat slimme mensen meedenken over de huidige maatschappelijke problemen ten aanzien van sociale zaken en duurzaamheid. Kortom hun eigen problematiek.

Reacties zijn gesloten.