IT Vitae

ITvitae is in 2013 opgericht door de sociaal ondernemers Frans de Bie en Peter van Hofweegen. Zij hebben beiden een sterke maatschappelijke betrokkenheid en zien met de oprichting van ITvitae kans om talenten met autisme perspectief te bieden en tot hun recht te laten komen op de ICT-arbeidsmarkt.

ITvitae bestaat uit de vier kernactiviteiten: Learning, Coaching, Detachering en Software Development. Tezamen vormt dit de ITvitae Groep, het landelijke Expertise Centrum voor Autisme en ICT. ITvitae is gevestigd in het rustieke Eemklooster in Amersfoort.

Maatschappelijke missie van de ITvitae Groep:

ICT-specialisten met autisme begeleiden naar een betaalde en duurzame baan
Door onze jarenlange expertise op het gebied van ICT, autisme en coaching samen te voegen tot een compleet aanbod van diensten, zijn we in staat om talenten met autisme succesvol aan passend werk te helpen.

ITvitae verzorgt diverse trajecten die naar werk leiden

  • ICT Leertraject naar Werk
  • ICT Zelfstudietraject in het Individueel Leercentrum
  • Directe bemiddeling en begeleiding naar een nieuwe baan
  • Coachings- en Reïntegratietrajecten

Leertraject naar Werk

We richten ons op talenten met autisme die over aantoonbare ICT-affiniteit beschikken. Onze kandidaten komen uitgebreid aan hun trekken met het toonaangevende ICT-traject: Leertraject naar Werk. Hierin volgt de deelnemer in een kleine groep achtereenvolgens een assessment, een erkend ICT-certificeringstraject, een werkervaringsplaats en heeft vervolgens uitzicht op een betaalde baan als ICT-specialist. Met al onze overige trajecten streven we hetzelfde doel na: een plezierige en duurzame baan. Rode draad in al onze trajecten is coaching; vanaf de eerste intake tot en met de nieuwe werkomgeving.

Investering

Een ICT Leertraject naar Werk duurt in totaal gemiddeld twaalf tot achttien maanden en betekent een aanzienlijke financiële investering. ITvitae neemt met de ontwikkeling en begeleiding van deze trajecten het grootste deel voor haar rekening. Niettemin, de trajecten kunnen alleen worden gerealiseerd met behulp van sponsorgiften en bijdragen in de kosten van UWV, gemeenten en een eigen bijdrage van de deelnemer. Het is de investering méér dan waard. De kandidaten hebben uitzicht op een duurzame deelname aan het arbeidsproces en de arbeidsmarkt kan zich verheugen op goed opgeleide en gemotiveerde vakmensen. Maar bovenal krijgen onze talenten een volwaardige plaats in de maatschappij.

Filmpje Nieuwsuur over IT Vitae

Naar de site

Reacties zijn gesloten.