Carapax IT


Betaalbare IT support met inzet van professionals met autisme

Carapax IT is een social enterprise waarin mensen met autisme in kleine teams werken aan hoogwaardige IT producten en oplossingen voor externe opdrachtgevers.

Een impressie van het bedrijf

Begin 2018, drie jaar na de start won Carapax IT de ondernemersprijs MKB Midden-Holland. Carapax staat voor zakelijk IT dienstverlener met maatschappelijke impact. “Niet het gat in de markt, maar het gat in de maatschappij staat centraal” staat in het juryrapport.
Slechts 28% van de naar schatting 190.000 Nederlanders met autisme heeft een reguliere baan. Kansen creëren voor een groep mensen die door de arbeidsmarkt niet op waarde geschat wordt; daar ging het Addy Borst en Ronald van Vliet in de eerste plaats om bij het opzetten van hun gezamenlijke onderneming Carapax IT. Carapax IT heeft een missie. Een uitstekende IT dienstverlening uitvoeren en daarmee zoveel als mogelijk goed opgeleide mensen met autisme duurzaam aan het werk helpen en houden. Over hun analytische vaardigheden is iedereen het eens. Ze zijn toppers in hun vak, hebben technisch inzicht en oog voor detail, zijn enorm toegewijd en houden hun focus op wat echt moet gebeuren.

Feitelijk is het simpel: er is een nijpend tekort aan IT’ers dat wij – structureel – kunnen invullen. Carapax IT werkt samen met het bedrijfsleven, gemeenten en de overheid, tegen een aantrekkelijke prijs. Het gaat hier vooral om software development, software testen, data science, data analyse en remote beheren van infrastructuren. Hoe complexer het vraagstuk, hoe beter. Carapax IT werkt onder andere voor Technolution, Ortec, PGGM, VolkerRail, het Erasmus MC en de TU Eindhoven.

De collega’s werken bij Carapax IT vanuit eigen competence centers, waar ze zich kunnen focussen op hun taak en waarin ze excelleren. De door hen uitgevoerde werkzaamheden kenmerken zich door een bovengemiddelde kwaliteit. De opdrachtgevers voldoen door deze aanpak tevens aan de banenafspraak en social return criteria bij aanbestedingen.

Voor de overheid is dit aantrekkelijk aangezien er minder aanspraak wordt gemaakt op sociale uitkeringen. Jaarlijks besparen we voor de overheid gemiddeld 600.000 Euro. Voor mensen met autisme is het resultaat dat ze een duurzame baan hebben en een volwaardige positie in de maatschappij verwerven .
De formule blijkt te werken in de praktijk. Bij de start telde Carapax zes medewerkers, drie jaar later heeft Carapax meer dan 40 medewerkers in dienst, verdeeld over 2 vestigingen, in Gouda en Eindhoven.

Naar de site

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.