Nieuwe ambassadeur Ronald van Vliet

Pantex Foundation spant zich in om concreet verbindingen te leggen tussen bedrijven en mensen met autisme die een duurzame baan zoeken.

Ronald van Vliet, sociaal serieondernemer, is per 1 maart 2020 niet meer dagelijks betrokken bij Carapax IT en oriënteert zich op een nieuw initiatief binnen een bestaande of nieuwe onderneming.

Sinds 2005 is hij meerdere ondernemingen gestart binnen de financiële dienstverlening en in de afgelopen 11 jaar heeft hij twee sociale ondernemingen (Specialisterren in 2009 en vervolgens Carapax IT in 2014) mogen starten in de IT en met fantastische teams mee mogen bouwen. Deze bedrijven zijn speciaal voor mensen met autisme, alles op HBO WO niveau. Beide ondernemingen hebben ieder inmiddels zo’n 40-50 mensen met autisme duurzaam aan het werk.
Ook de internationale samenwerking via NeuroWRX, bedrijven die over de hele wereld met mensen met autisme werken, is een bron van inspiratie en ideëen.

Ronald heeft mede aan de wieg gestaan bij het tot stand komen van de Pantex Foundation met als doel om andere bedrijven te inspireren om met mensen uit onze doelgroep ook uitzicht op een duurzame baan bij hen te bieden. Dit voorrecht is namelijk niet altijd voorbehouden aan uitsluitend sociale ondernemingen.

De Stichting Pantex Foundation staat overigens volledig op zichzelf en is niet verbonden aan enige onderneming.

Met het vertrek bij Carapax IT heeft Ronald zich als mede-grondlegger van dit gedachtegoed verbonden als ambassadeur aan de Pantex Foundation.
Ronald wil niet alleen zijn opgedane kennis en ervaring inzetten voor de Stichting maar bereidt zich tevens voor op nieuwe initiatieven om duurzaam werken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijk te maken.

We zien ook veel MBO-ers met autisme die een baan zoeken en ook niet altijd in de IT.

Daar gaan we wegen voor verkennen. Dat concretiseren heeft even tijd nodig.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.